Så här jobbar vi på Flygresor.se med hållbarhet

Förutom att erbjuda klimatkompensation på sajten, försöker vi som jobbar Flygresor.se också dra vårt eget lilla strå till stacken för att agera så hållbart som möjligt. Här är några av de saker vi gör för att vårt eget klimatavtryck ska bli så litet som möjligt.

 1. Vi har säkerställt att Bahnhof, vår leverantör av hosting av Flygresor.se köper fossilfri el.
 2. Bahnhof är också vår leverantör av internet. Fossilfritt, alltså.
 3. Inga av våra medarbetare åker bil till jobbet – vi cyklar, går eller åker med kollektivtrafiken. 
 4. På vårt kontor i centrala Stockholm har vi fossilfri el.
 5. När vi flyger i jobbet använder vi vår egen funktion för att klimatkompensera för resorna.
 6. Under 2016 utvecklade Flygresor.se, tillsammans med KTH, en beräkningsmodell för CO2-utsläpp. Den finns publicerad som vetenskaplig artikel och finns här att läsa i sin helhet. 
 7. I januari 2020, inleddes ett nytt  projekt med fyra examensarbetare från KTH. Resultatet av detta arbete blev två Master-uppsatser som du kan hitta här och här.
 8. Flygresor.se avser att sponsra ett forsknings- och utvecklingsprojekt inom svensk flygindustri med syfte att långsiktigt ta fram teknologi för fossilfritt flyg. Under 2020 letar Flygresor.se efter ett sådant projekt.

Och på vår sajt erbjuder vi dig som är vår kund det här:

 1. Sortering av resor efter CO2-utsläpp för att visa skillnader mellan olika flighter och flygbolag och beräkna utsläppen.
 2. Vid CO2-sorteringen finns också möjligheten att när du har köpt din resa, i efterhand, klimatkompensera via vår externa partner Go Climate Neutral.
 3. Du kan filtrera din sökning så att den enbart visar resor där klimatkompensation redan är gjord av flygbolaget eller kan köpas till av dig vid din bokning. 
 4. Klimatkompensation enkelt – med bara ett klick, dessutom klart och tydligt visat på startsidan och på resultatsidan.

Så här klimatkompenserar du på Flygresor.se:

På startsidan på flygresor.se kan du klicka i rutan ”Inkl. klimatkompensation” för att se priser på flygningar där klimatkompensationen ingår. Du kan också nå funktionen via filtret ”Komplettpris”.
Den här flygningen släpper ut 779 kg CO2 och flygbolaget har klimatkompenserat för 13%, vilket motsvarar 103 kg, av det totala utsläppet. För att 100% av flygningens utsläpp ska kompenseras, kan du köpa klimatkompensation för 27 kr, motsvarande 87% av utsläppen eller 676 kg.